ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελούν την πλέον δημοφιλή και προσοδοφόρα εφαρμογή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας της χώρας μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός που επιτρέπει την παραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας από την ανεξάντλητη ηλιακή ενέργεια.
Κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελείται από ένα ή περισσότερα πάνελ (κρύσταλλα) και τις απαραίτητες συσκευές και διατάξεις για τη μετατροπή της ενέργειας που παράγεται στην επιθυμητή μορφή.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

Ανεμογεννήτρια είναι μια μηχανή που αποτελείται από μία στήλη κάθετη προς το έδαφος και μία τουρμπίνα στην κορυφή της και μετατρέπει την αιολική (κινητική ενέργεια του ανέμου) σε ηλεκτρική ενέργεια.
Μικρές ανεμογεννήτριες χρησιμοποιούνται για διάφορες εφαρμογές όπως η φόρτιση μπαταριών, ενώ μεγαλύτερες για την παροχή ρεύματος σε σπίτια. Πλήθος τέτοιων ανεμογεννητριών συγκροτούν τα αιολικά πάρκα, που αποτελούν ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Πολλές χώρες έχουν κατασκευάσει αιολικά πάρκα, με σκοπό τη μείωση εκπομπής ρυπογόνων ουσιών και την απεξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα.
Η αιολική ενέργεια αποτελεί σήμερα μια ελκυστική λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροπαραγωγής.

NET METERING

ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ NET METERING-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ

Net-metering λέγεται ο μηχανισμός τιμολόγησης που συμψηφίζει την παραγόμενη με την καταναλισκόμενη ενέργεια.
Ο ενεργειακός συμψηφισμός (net-metering) μετά την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στη στέγη οικημάτων και τις σχετικές, εξειδικευμένες, ηλεκτρολογικές εργασίες είναι το πλέον επαναστατικό βήμα για την εξάλειψη του κόστους ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και την εξασφάλιση επιπλέον εισοδήματος.
Εάν η πράσινη ενέργεια που παράγεται, χάρη στη χρήση των φωτοβολταϊκών, υπερβαίνει τις ανάγκες του νοικοκυριού, μπορεί ως πλεονάζουσα να αποθηκευτεί και να πουληθεί στην εταιρία- πάροχο ηλεκτρισμού. Το net metering πιστώνει τους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών για την ηλεκτρική ενέργεια που προσθέτουν στο δίκτυο.
Έτσι, ένας οικιακός πελάτης με φωτοβολταϊκό σύστημα στην ταράτσα του σπιτιού του, μπορεί να παράγει περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, να καλύπτει τις ανάγκες του και να μεταπωλεί την ηλεκτρική ενέργεια που του περισσεύει στο δίκτυο ηλεκτρισμού, εξασφαλίζοντας όχι μόνο δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και ένα ετήσιο εισόδημα διόλου ευκαταφρόνητο, διατηρώντας παράλληλα, το περιβάλλον καθαρό.
Το Net metering δημιουργεί επίσης, αθροιστικά οικονομικά οφέλη από την άποψη της απασχόλησης, του εισοδήματος και των επενδύσεων, καθώς αυξάνει τη ζήτηση για συστήματα ηλιακής ενέργειας, δημιουργεί θέσεις εργασίας και συνεπαγόμενα οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία.
Σήμερα, το Net-metering αποτελεί ένα από τα εργαλεία προώθησης της αυτοπαραγωγής και ιδιοκατανάλωσης με ΑΠΕ και εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

ΕΞΥΠΝΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΕΞΥΠΝΑ ΣΠΙΤΙΑ

Τα έξυπνα σπίτια είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία που παρέχει στους ενοίκους τους αναλυτική πληροφόρηση (διαδικτυακά) σχετικά με την κατάσταση του σπιτιού τους και τους επιτρέπει να ελέγχουν όλες τις συνδεδεμένες συσκευές, ακόμη και εξ αποστάσεως, από κινητό ή tablet.
Μερικά παραδείγματα συσκευών έξυπνου σπιτιού είναι τα ακόλουθα: έξυπνοι διακόπτες φώτων, έξυπνα ψυγεία, έξυπνοι μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, έξυπνα στόρια και τέντες έξυπνος κλιματισμός (θέρμανση, ψύξη), έξυπνο πότισμα φυτών και αυτόματες συσκευές ταΐσματος κατοικίδιων ζώων, έξυπνος συναγερμός και ρύθμιση καμερών ασφαλείας κ.ά.
Πως λειτουργεί το έξυπνο σπίτι;

Το σύστημα του έξυπνου σπιτιού έχει τον έλεγχο όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ενός κτιρίου. Αποτέλεσμα αυτού είναι το οποιοδήποτε σημείο ελέγχου να μπορεί να ελέγχει οποιαδήποτε λειτουργία είναι ενσωματωμένη στο σύστημα.
Μέσω αισθητήρων μπορούν να αυτοματοποιηθούν πολλές από τις επαναλαμβανόμενες ενέργειες που καθημερινά κάνουμε, ώστε κατ' αρχήν να διευκολυνθεί η καθημερινότητα μας και κατά δεύτερον να έχουμε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Ο απομακρυσμένος έλεγχος μέσω κινητού, internet, sms, τηλεφώνου ολοκληρώνει τον έλεγχο της κατοικίας.
Τα έξυπνα σπίτια μπορούν να αναλάβουν ορισμένες πρωτοβουλίες και να προγραμματίσουν τις λειτουργίες του κτιρίου με τέτοιο τρόπο που σε συνδυασμό με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου να εξοικονομήσουν ενέργεια ή να βελτιώσουν την άνεση ζωής που αυτό τους παρέχει.
Το έξυπνο σπίτι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους.
Στα επαγγελματικά κτίρια, ξενοδοχεία, ιδρύματα, συνεδριακά κέντρα, θέατρα κ.λπ. η δημιουργία και χρησιμοποίηση μιας εγκατάστασης μόνο για έλεγχο φωτισμού μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια μέχρι 75%.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η εταιρία ELECTRO SOLUTIONS αναλαμβάνει την μελέτη και κατασκευή πάσης φύσεως ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις τόσο με την χρήση της συμβατικής ηλεκτρικής εγκατάστασης όσο και με την τεχνική Instabus, σε κατοικίες αλλά και επαγγελματικούς χώρους (γραφεία, βιομηχανίες, ξενοδοχεία κ.ά).
Η ενασχόληση των άριστα καταρτισμένων τεχνικών μας με τον Οικιακό & Κτιριακό αυτοματισμό οι πιστοποιήσεις οργανισμών και μεγάλων εταιριών για τις άρτιες υπηρεσίες μας, καθώς και η κορυφαία ποιότητα των προϊόντων που εμπορευόμαστε από διακεκριμένους οίκους του εξωτερικού, κατατάσσουν την εταιρία μας σε μια από της υψηλότερες θέσεις αξιοπιστίας στο χώρο των ηλεκτρολογικών έργων.
Η πλούσια εμπειρία μας από πολυπληθείς και ποικίλες μελέτες και εγκαταστάσεις που έχουμε κατασκευάσει και τεχνικού σέρβις που παρείχαμε, επί μακρά σειρά ετών, εγγυάται έργα ασφαλή, οικονομικά, αποδοτικά και οικολογικά.